Bardzo popularny pasztet z wątróbek delikatesowych.
Powstaje wyłącznie z wątróbki wieprzowej, domowej roboty wieprzowiny, smalcu i przypraw.
Tradycja wytwarzania tego znakomitego pasztetu z wątróbek sięga czasów przed II wojną światową, kiedy Gavrilović wprowadził innowację technologiczną - pasztet z wątroby wieprzowej pakowany w hermetycznie zamykane pojemniki - to, co nazywamy puszkami! Swój niepowtarzalny korzenny smak zawdzięcza wysokiej zawartości wysokiej jakości wątróbki i wieprzowiny.
Kategoria: | Szynka suszona, specjalności |
---|
Bardzo popularny pasztet z wątróbek delikatesowych.
Powstaje wyłącznie z wątróbki wieprzowej, domowej roboty wieprzowiny, smalcu i przypraw.
Tradycja wytwarzania tego znakomitego pasztetu z wątróbek sięga czasów przed II wojną światową, kiedy Gavrilović wprowadził innowację technologiczną - pasztet z wątroby wieprzowej pakowany w hermetycznie zamykane pojemniki - to, co nazywamy puszkami! Swój niepowtarzalny korzenny smak zawdzięcza wysokiej zawartości wysokiej jakości wątróbki i wieprzowiny.
Składniki:
Wątróbka wieprzowa min 15%, smalec, wieprzowina, przyprawy, sól, substancja konserwująca: azotyn sodu
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Wartość energetyczna (kJ / kcal) 1243 kJ / 301 kcal, Tłuszcz 29 g, w tym nasycone 11,6 g
Węglowodany 1 g w tym cukry 0,2 g, białko 9 g, sól 1,2 g