Plavac mali - Vina Skaramuča to pływaczka w stylu owocowym, wykonana wyłącznie w zbiornikach ze stali nierdzewnej.
Dzięki temu wino to zyskuje czysty smak tego oryginalnego grona, które jest najważniejszym z autochtonicznych gatunków winogron w Chorwacji na wyspie Pelješac.
Plavac Mali. Dosłownie Plavac Mali oznacza „mały niebieski”. Winogrona są bardzo małe i mają dużo skórki, więc wina mają wystarczającą ilość tanin.
Wino ma ciemny rubinowy kolor i ciemnoniebieską poświatę.
Aromat Skaramuča Plavac mali charakteryzuje się połączeniem słodkich tonów, suszonych lub nawet pieczonych owoców z delikatnym aromatem wiśni, wanilii i kawy z nutą dalmatyńskiej trawy.
Ten pływak ma mocny smak z charakterystycznym bukietem z aromatami dojrzałych wiśni i śliwek, lekko pieprznymi i wyraźnymi taninami.
Polecamy: Plavac to świetne wino gastronomiczne, które dobrze komponuje się z owocami morza, krabami, smażoną rybą, daniami z grilla i jest idealne do mięs, dziczyzny i serów dojrzewających.
Zawartość alkoholu: 13%
Temperatura serwowania: 17-18 ° C
Kategoria: | Wino chorwackie |
---|
Plavac mali - Vina Skaramuča to pływaczka w stylu owocowym, wykonana wyłącznie w zbiornikach ze stali nierdzewnej.
Dzięki temu wino to zyskuje czysty smak tego oryginalnego grona, które jest najważniejszym z autochtonicznych gatunków winogron w Chorwacji na wyspie Pelješac.
Plavac Mali. Dosłownie Plavac Mali oznacza „mały niebieski”. Winogrona są bardzo małe i mają dużo skórki, więc wina mają wystarczającą ilość tanin.
Wino ma ciemny rubinowy kolor i ciemnoniebieską poświatę.
Aromat Skaramuča Plavac mali charakteryzuje się połączeniem słodkich tonów, suszonych lub nawet pieczonych owoców z delikatnym aromatem wiśni, wanilii i kawy z nutą dalmatyńskiej trawy.
Ten pływak ma mocny smak z charakterystycznym bukietem z aromatami dojrzałych wiśni i śliwek, lekko pieprznymi i wyraźnymi taninami.
Polecamy: Plavac to świetne wino gastronomiczne, które dobrze komponuje się z owocami morza, krabami, smażoną rybą, daniami z grilla i jest idealne do mięs, dziczyzny i serów dojrzewających.
Zawartość alkoholu: 13%
Temperatura serwowania: 17-18 ° C