Brak oceny

Wino Dingač 0,75l

W klimacie śródziemnomorskim, który charakteryzuje się krótkimi i łagodnymi zimami oraz długimi i ciepłymi latami w słońcu, powstały wina charakteryzujące się idealnym rozkładem alkoholu, kwasów, minerałów, garbników, koloru, białka i witamin.

 Powstaje z małej odmiany winorośli Plavac na półwyspie Pelješac w Chorwacji.

 Ma ciemnoczerwony kolor z refleksami tuszu i bardzo dobrą lepkość.

 Aromat jest czysty z nutami śliwek, fig i migdałów.

 Smak jest pełniejszy z bogatymi taninami i owocowością, uszlachetniony leżeniem w dębowych beczkach, które naprawdę pachną.

 Dingač Skaramuča Pelješac zdobył brązowy medal na największych amerykańskich targach wina w San Francisco, zdobywając nagrodę w konkursie na 4500 próbek wina z całego świata.

 Zawartość alkoholu 15%

 Podawane schłodzone do 17 ° C -18 ° C z mięsem czerwonym, dziczyzną, mięsem z grilla, rybami i dojrzewającymi serami.

W magazynie
Kod: 1497
zł81,34
Kategoria: Wino chorwackie

To czerwone wytrawne wino jest królem całej południowej Dalmacji.

O winie Dingač naprawdę wiele wiadomo, a najlepszym dowodem jego jakości jest to, że

w okresie Austro-Węgier zbudowano dla niego porty i magazyny na zakup tego wina w malowniczych zatokach południowej strony Pelješca.

Jest to pierwsze chorwackie wino, które ma międzynarodowy znak towarowy (Genewa 1964).

Jest produkowany z małej odmiany winorośli Plavac na półwyspie Pelješac w Chorwacji.

Ma ciemnoczerwony kolor z refleksami tuszu i bardzo dobrą lepkość.

Aromat jest czysty z nutami śliwek, fig i migdałów.

Smak jest pełniejszy, z bogatymi taninami i owocowością, uszlachetniony przez osadzenie w dębowych beczkach.

Podawane schłodzone do 17 ° C -18 ° C z mięsem czerwonym, dziczyzną, mięsem z grilla, rybami i dojrzewającymi serami.

Zawartość alkoholu 15%