Brak oceny

Wino czerwone wytrawne Dingač 0,75l Dingač - Vina Palihnić Pelješac

To czerwone wytrawne wino jest królem całej południowej Dalmacji.

O winie Dingač naprawdę wiele wiadomo, a najlepszym dowodem jego jakości jest to, że

w okresie Austro-Węgier zbudowano dla niego porty i magazyny na zakup tego wina w malowniczych zatokach południowej strony Pelješca.

Jest to pierwsze chorwackie wino, które ma międzynarodowy znak towarowy (Genewa 1964).

Jest produkowany z małej odmiany winorośli Plavac na półwyspie Pelješac w Chorwacji.

Ma ciemnoczerwony kolor z refleksami tuszu i bardzo dobrą lepkość.

Aromat jest czysty z nutami śliwek, fig i migdałów.

Smak jest pełniejszy, z bogatymi taninami i owocowością, uszlachetniony przez osadzenie w dębowych beczkach.

Podawane schłodzone do 17 ° C -18 ° C z mięsem czerwonym, dziczyzną, mięsem z grilla, rybami i dojrzewającymi serami.

Zawartość alkoholu 15%

W magazynie
Kod: 1308
zł79,55
Kategoria: Wino chorwackie
Wino czerwone wytrawne Dingač 0,75l  Dingač - Vina Palihnić Pelješac
Polecane

To czerwone wytrawne wino jest królem całej południowej Dalmacji.

O winie Dingač naprawdę wiele wiadomo, a najlepszym dowodem jego jakości jest to, że

w okresie Austro-Węgier zbudowano dla niego porty i magazyny na zakup tego wina w malowniczych zatokach południowej strony Pelješca.

Jest to pierwsze chorwackie wino, które ma międzynarodowy znak towarowy (Genewa 1964).

Jest produkowany z małej odmiany winorośli Plavac na półwyspie Pelješac w Chorwacji.

Ma ciemnoczerwony kolor z refleksami tuszu i bardzo dobrą lepkość.

Aromat jest czysty z nutami śliwek, fig i migdałów.

Smak jest pełniejszy, z bogatymi taninami i owocowością, uszlachetniony przez osadzenie w dębowych beczkach.

Podawane schłodzone do 17 ° C -18 ° C z mięsem czerwonym, dziczyzną, mięsem z grilla, rybami i dojrzewającymi serami.

Zawartość alkoholu 15%