Tradycyjna, ręczna produkcja od kilku pokoleń. Aromatyczny zapach lawendy, charakterystyczny dla chorwackich wysp, jest nieuchronnie dużą częścią kulinarnej historii produktów Adria. Lawenda to zioło znane jako „zapach Morza Śródziemnego”, a jego nazwa w tej postaci znana jest od prawie 2000 lat. Słowo lawenda pochodzi od łacińskiego słowa „lavare”, które oznacza kąpiel lub mycie. Oczywiście kobiety już dawno odkryły uwodzicielskie zaklęcia tej rośliny, a Kleopatra użyła swojej magii, aby uwieść Marka Antoniusza, co według wielu opowieści okazało się niezwykłym sukcesem. Inne kobiety zawsze miały w łóżku kilka gałązek lawendy, które swoim zapachem pobudzały pasję. Sprawdź prawdę tych historii z lawendowym ciastem figowym Adria.
Bez sztucznych barwników i wzmacniaczy smaku. Figi z Dalmacji i Dubrownika.
Bezglutenowe.
Kategoria: | Słodycze |
---|
Figi są znane od dawna w naszym regionie od Dalmacji po Dubrownik i są dziś coraz bardziej popularne. W tamtych czasach często nazywaliśmy je suplementem diety, ponieważ dzięki swojemu bogactwu energetycznemu i witaminowemu podczas pracy w polu w naturalny sposób dostarczał nam niezbędną energię. Tort figowy Adria to klasyczny oryginał według autorskiej receptury, wykonany ręcznie, każdy kawałek jest oryginalny.
Skład: suszone figi 87%, brandy 4%, lawenda 0,4%.