Połączenie świeżych pomarańczy i suszonych fig po pierwszej degustacji pozostawia wspomnienia o Adriatyku. Dżem figowy BIO z pomarańczą pozostawi wspomnienia i chęć powrotu do tego figlarnego smaku. Ta produkcja i składniki produktów BIO zdobyły wiele nagród na międzynarodowych targach żywności. Polecamy spróbować.
Kategoria: | Ajvar,Dżem,oliwki |
---|
Połączenie świeżych pomarańczy i suszonych fig po pierwszej degustacji pozostawia wspomnienia o Adriatyku. Dżem figowy BIO z pomarańczą pozostawi wspomnienia i chęć powrotu do tego figlarnego smaku. Ta produkcja i składniki produktów BIO zdobyły wiele nagród na międzynarodowych targach żywności. Polecamy spróbować.
Wykonany jest z 82 g owoców na 100 g produktu.
Składniki: figi *, cukier *, pomarańcza min. (8%) *, woda, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja żelująca: pektyna, regulator kwasowości: kwas mlekowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy.
* z upraw ekologicznych
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna (kJ / kcal) 1189 kJ / 284 kcal, tłuszcz 0 g, w tym nasycone 0 g, błonnik 2,7 g, witamina C 24,9 mg, wapń 70 mg, żelazo 1,1 mg,
Węglowodany 71,0 g w tym cukry 65,0 g Białko 1 g Sól 0,3 g
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.